şişli masöz beylikdüzü masöz
Yer Altında Su Nasıl Tespit Edilir?

Yer Altında Su Nasıl Tespit Edilir?

Yer Altında Su Nasıl Tespit Edilir?

Jeoloji mühendislerinin çalışma alanı olan yer altı suları, çeşitli yöntem ve cihazlarla yeryüzüne ulaştırılabiliyor.

Suyu bulmak için çok fazla yöntem olmasına karşın verimli teknik yöntemler suyun derinliği ve özellikleri hakkında daha çok ayrıntıya ulaşmayı sağlıyor. Etkili bir su bulma çalışmaları için çok fazla araştırma ve inceleme yapmak şarttır.

Su arama çalışması kapsamına giren arazilerin genel özelliklerinin incelenmesi yüksek ve alçak kesimlerdeki suyun bulunma ihtimalini yükselterek zamandan tasarruf edilmesini sağlar.

Günümüzde mühendisler teknolojik cihazları kullanarak yer altı sularını kolayca tespit edebiliyor.

Öncesinde detaylı bir zemin etüdü yer altındaki su kaynaklarının var olup olmadığına dair bilgi vererek ona uygun hareket etmeyi mümkün hale getiriyor.

%100 Doğru Sonuçlu NMR ve GPR Metot Cihazlarla Arazinizde Su Araması (Su Etüdü) Yapılması İçin Şimdi Bizimle İletişime Geçin:

Hakim Jeoloji Jeofizik ve Sondaj Tic. Ltd. Şti.

TELEFON: 0532 359 0982

Yer Altı Su Aramalarında Nelere Dikkat Edilmeli?

Jeolojik haritalar yer altındaki suyun tesit edilmesindeki en önemli ipuçları arasında yer alıyor. Mevcut arazide su arama yapılırken, kullanılan yöntemlerin dışında yeryüzü özellikleri de su kaynağının varlığı hakkında bilgi verir niteliktedir.

Yapılan incelemeler suyun geçirgenliğinin yüksek olduğu bölgelerin tespit edilmesini ve bu doğrultuda su arama uygulamalarının başlatılmasını sağlıyor.

Yer altı suları tespiti için etüt çalışmalarının yanı sıra, mevcut kuyularda araştırma yapılan bölge hakkında bilgi vericidir. Yüzeyin yapısına göre Gpr ya da Nmr arazide su arama yöntemleri kullanılır.

Yeraltı Su Tespitinde Uygulanan Yöntemler

Kapsamlı su arama ve bulma hizmeti veren firmalar, zemin incelemesi ve teknik çalışmalar sonucunda yer altında bulunan suya başarılı bir şekilde ulaşmaktadır.

GPR ve NMR sistemleri suyun derinliği ve debisi gibi detaylar hakkında bilgi vermekte ve suyun tam koordinatları konusunda nokta atışı tespitler yapabilmeyi kolaylaştırıyor.

Zeminin yapısı, suyun özellikleri ve mevcut boşluk alanı gibi kriterler suyun bulunma yöntemine dair kullanılacak sistemlerde belirleyici unsurlardır.

Ülkemizin yer altı kaynakları zengin bir ülke olduğu düşünüldüğünde istenilen her yerde etüt çalışmaları sürdürülmektedir.

Elektrik geçirgenliği bulunan yüzeylere gönderilen belirli radyasyon seviyeleri neticesinde suyun hareketleri doğrultusunda izini sürmek mümkün olmaktadır.

Bu alanda profesyonel hizmete ve uzmanlık alanı olan mühendislerle iş birliği içinde olmak için https://jeofizikmuhendisi.net/ adresinden hizmet alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat