İdrarla Telefon Şarj Eden Cihaz Bulundu

İngiltere’nin Bristol kentinde çalışan bilim insanları oldukça ilginç bir buluşa imza attı. İdrarda elektrik enerjisi üretmeyi başaran bilim insanlarının bu sayede cep telefonlarını şarj edebildikleri öğrenildi.

Yapılan araştırmalar sonucunda idrardan elektrik enerjisi üretilebileceğini fark eden bilim insanları, bu enerjiyi çeşitli alanlarda kullanmaya karar verdi. Hazırlanan bir sistem sayesinde elektrik enerjisine dönüştürülen idrar sayesinde cep telefonları yavaş da olsa şarj edilebildi.

İdrar Sayesinde Elektrik Üretebiliyorlar

İdrarın birçok konuda elektrik ihtiyacını karşılayabileceğini belirten bilim insanları, bu sayede seyyar tuvaletlerin de aydınlatma sistemini çalıştırabileceklerini ifade etti. Yapılan araştırmalar sonucunda Bristol Robotics şirketi tarafından bir elektro – aktif mikroroganizma sistemi kuruldu.

Söz konusu sistemin atık sularda ve idrarda yer alan bakterileri beslediği ve bu beslenme sırasında da elektronların açığa çıktığı ifade edildi. Söz konusu elektronlar sayesinde cep telefonlarının şarj ihtiyacının karşılandığı ifade edildi.

Bilim insanları tarafından hazırlanan bu yeni sistemin İngiltere’de bu hafta yapılması planlanan Glastonbury Müzik Festivali için kurulacak olan seyyar tuvalette ilk kez deneneceği ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir