Microsoft, Binlerce Kişiyi İşten Çıkartacak!

Dünyanın yazılım devi olarak bilinen Microsoft, önemli bir karar aldığını açıkladı. Bir süre önce başlattığı işten çıkarma dalgasına bir yenisini eklemeye hazırlanan Microsoft, binlerce çalışanıyla daha yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Microsoft ile ilgili iddia, bir internet sitesinden geldi. Gelen bilgilerde kurumsal olarak yeni bir yapılanmanın içine girecek olan Microsoft’un bu nedenle bazı bölümlerini birleştirme kararı aldığı ifade edildi.

Binlerce Çalışanıyla Yollarını Ayırmaya Hazırlanıyor

Yapılan açıklamada Microsoft’un bünyesinde bulunan bazı bölümleri birleştirme kararı nedeniyle fazlaya çıkacak olan elemanları işten çıkartmaya başlayacağı belirtildi. Söz konusu işten çıkarma sürecinin geçen yıl Kevin Turner’ın işten çıkartılmasıyla başlatılan dalganın devamı olduğu vurgulandı.

Microsoft’un küçülmeye gideceği ve en çok işten çıkarmaların olacağı bölümün satış bölümü olacağı belirtildi. Açıklamada, satış ve pazarlama bölümünün başında olan Judson Althoff ve Jean Philippe Courtois’in ise görevlerine devam edeceklerinin altı çizildi.

Yazılım devinin işten çıkarmaların ardından Azure ve Amazon ile mücadele konusuna daha fazla eğilim göstereceği belirtildi. Firmanın sadece satış ve pazarlama bölümünden 900 kişiyi işten çıkarmayı planladığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir