şişli masöz beylikdüzü masöz

Askeriyedeki İçme Suları Lağım Kokuyormuş!

Manisa’da geçtiğimiz günlerde 800 askerin zehirlenmesine neden olan olayda yemek şirketinde görevlilerin gözaltına alınmasının ardından bazı bilgiler gelmeye başladı. Yemek şirketinin aşçısının verdiği ifadede, askerlerin içtiği suyun lağım koktuğu ve kendilerinin tiksinerek içemediği belirtildi.

Mnisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda son haftalarda art arda yaşanan zehirlenme olaylarının ardından askeriyenin anlaşmalı olduğu yemek şirketi çalışanları gözaltına alınmıştı.

Aşçının İfadesi Duyanları Şok Etti

Şirkette gece aşçısı olarak görev yapan Ebubekir Erten, ifadesinde önemli bilgiler verdi. Yemek yaptıkları sırada denetmenlerin ve komutanların sürekli olarak yanlarında bulunduğunu, yanlarında olmadığında ise kameradan izlendiklerini belirten Erten, yemeklerin hazırlanma aşamasının dakika dakika kontrol edildiğini söyledi.

Sabah ve gece aşçısı olarak iki vardiya çalıştıklarını belirten Erten, kendilerine verilen emirler doğrultusunda yemekleri hazırladıklarını ve gıda mühendislerinin de sürekli olarak yemekleri denetlediğini ifade etti.

Askerlerin zehirlendiği belirtilen yemeklerden kendisinin, diğer şirket çalışanlarının ve komutanların da yediğini belirten aşçı, kendilerine bir şey olmadığını belirtirken, askeriyenin suyunun lağım gibi koktuğunu ve bulanık olduğunu ancak askerlerin mecburen bu suyu içtiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat