İngiltere’de Bir Araçlı Saldırı Daha!

İngiltere, son dönemde art arda saldırılara maruz kalmaya devam ediyor. İngiltere’nin Newcastle kentinden yine bir saldırı haberi geldi. Müslümanların Ramazan Bayramı için bir araya geldiği ve bayramlaştığı alana bir kadın aracı ile daldı.

Saldırı sabah saat 09:14 sıralarında meydana geldi. Kentte bulunan Westgate Spor Merkezi önünde toplanan Müslümanların bayramlaştığı sırada bir kadın sürücünün aracını Müslüman kalabalığın üstüne sürdüğü öğrenildi.

Meydanda Çok Sayıda Çocuk ta Bulunuyordu

Kadın şoförün arasına daldığı kalabalıkta çok sayıda çocuğun da bulunduğu öğrenildi. Aracın girdiği kalabalıkta çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenilirken, yaralılar arasında üç tane çocuğun da olduğu ifade edildi.

Yaşanan araçlı saldırının ardından saldırıyı gerçekleştiren 42 yaşındaki kadının gözaltına alındığı belirtildi. İngiliz yetkililer, gerçekleştirilen saldırının bir terör saldırısı olmadığının altını çizerken, 42 yaşındaki kadının neden böyle bir saldırı gerçekleştirdiğinin araştırıldığını ifade etti.

İngiltere’de hafta başında Teravih namazından çıkan Müslümanlara yönelik de bir saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda, İngiliz olduğu öğrenilen bir erkek sürücü aracını namazdan çıkan Müslümanların üzerine sürmüş, saldırıda 10 kişi yaralanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir