Fikri Işık’tan Bedelli Askerlik Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bedelli askerlik ile ilgili son dönemde sıkça sorulan sorulara cevap verdi. Işık, şu dönemde bedelli askerliğe onay vermenin askerlik görevini yapanlar için büyük moralsizliğe neden olacağını söyledi.

Fikri Işık, katıldığı bir televizyon programında merak edilen sorulara cevap verdi. Soruların başında ise bedelli askerlik geldi. Son dönemde sıkça dillendirilmeye başlanan ve büyük talep olan bedelli askerlik ile ilgili açıklamada bulunan Işık, şu anda gündeme bu konunun alınamayacağını söyledi. Türkiye hükümetinin gündeminde bedelli konusunun yer almadığının altını çizen Fikri Işık, bu konunun gündeme gelmesinin bile askerlerin moralini bozmaya yeteceğini ve şu anda buna izin vermeyeceklerini ifade etti.

ABD Mektubunu Önemli Bir Adım olarak Görüyorum

ABD’nin Suriye’de bulunan YPG’ye silah yardımında bulunmasının ardından iki ülke arasında sıkıntı yaşamıştı. Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanının kendisine yolladığı mektup hakkında değerlendirmede bulunan Işık, Amerika’nın Türkiye’nin hassas olduğu konuları dikkate alarak böyle bir mektup yazmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve bu mektubu iki ülkenin ilişkilerinin olumlu ilerlemesi açısından oldukça önemli bir adım olarak gördüğünü söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir