Patlıcan, Haziran Ayında Rekor Kırdı

İstanbul Ticaret Odası, Haziran dönemine ait perakende satış ürünlerinin artan ve azalan kalemlerini açıkladı. Haziran 2017 dönemine ait bilgiler ışığında fiyatı en çok artan ve şampiyon olan ürün, %13,95’lik artışla patlıcan oldu.

İTO tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi içerisinde yer alan 242 ürünü incelemeye aldı. İnceleme sonucunda 68 üründe fiyat artışı yaşandığı belirtilirken, 30 üründe fiyatın gerilediği ifade edildi. Söz konusu ürünlerden 144 tanesinde ise fiyat değişikliği yaşanmadı.

Patlıcan Zam Rekoru Kırdı

Yapılan incelemeler sonucunda meyve ve sebze kategorisinde zam şampiyonu olan ürün patlıcan olarak belirlendi. Patlıcanın Haziran ayında %13,95 oranda fiyat artışı yaşadığı ifade edildi.

Patlıcanı %10,40 artışla kabak, %7,60 artışla koyun eti, %6,06 artışla limon takip etti. Bu ürünlere karşılık domateste ise ucuzlama meydana geldi. Fiyatı bir dönem oldukça yüksek olan domatesin %33,71 fiyat gerilemesi yaşadığı ve en fazla fiyat düşüren ürün olduğu ifade edildi.

Domatesi %23,68 düşüşle erik, %20,48 düşüşle kayısı ve %14,60 düşüşle taze fasulye takip etti. İTO’dan gelen bu bilgiler ışığında Haziran ayının zirvesine patlıcan otururken, domates ise en düşük dönemine girmiş oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir