İpf Hastalığı Belirtileri

Nedeni tam olarak bilinmeyen ipf nedir? İpf solunumu engelleyen ve giderek akciğerleri sertleştiren bir hastalıktır. Bazı kişilerde hastalık hızlı ilerleyerek kişiyi solunum yetmezliğine sokabilir. Akciğer dokusunun süngerimsi yapısı bozulur ve fibrozis oluşabilir. Klinik ipf tanı merkezi olarak hizmet verir. Gerekli olan tüm tetkik ve tahliller hastaya göğüs hastalıkları uzmanı hekimler tarafından uygulanır.

Kimlerde görülür?

Hastalık daha çok yaşlı kişilerde görülür. Sigara içmek risk faktörü olarak bilinir. Akciğer dokusu zaman içinde tahrip olduğu için kişinin genel sağlığı olumsuz etkilenir ve yaşam kalitesi düşer.İpf hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir.

Teşhis nasıl konur?

Hastanın öncelikle ipf hastalığı tanı merkezine başvurması gerekir. Detaylı anamnez alınıp, muayene ve tahliller yapılarak teşhis konur. Akciğer grafisi, MR, tomografi, solunum fonksiyon testi hastalığı teşhis etmek için uygulanan bazı testlerdir. Klinikte yaşam kalitesini belli bir seviyeye getirmek ve sürdürmek baz alınır ve bunun için gerekli olan tedavi hastaya uygulanır. Aynı zamanda kişinin hastalığı ile yaşaması hakkında gerekli olan bilgi ve eğitimler verilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir