Demir Cevheri Zenginleştirme

Demir Cevheri Zenginleştirme

Bir tür cevherin çeşitli minerallerini endüstriyel ihtiyaçlar için en uygun hammaddeye dönüştürme ve ekonomik olarak değerli olan mineraller ekonomik değeri olmayan minerallerden ayırma işleminin tamamına “maden işlemesi” ya da “cevher zenginleştirme” adı verilir.

Demir cevheri zenginleştirme uygulama kapsamına göre farklı koşullar arayan endüstriyel kullanıma yönelik bir mineral vardır.

Zenginleştirme Koşulları Nelerdir

Minerali oluşturan parçacıkların belirli bir boyutta olduğu durum,

 Cevherin içerdiği değerli metallerin oranı değerli elementlerin veya metallerin belirli bir oranından fazla olması,

 Cevherde bulunan zararlı elementlerin veya zararlı minerallerin belirli bir yüzdeden az olan oranı gibi koşullar vardır.

Zenginleştirme İşlemi Nasıl Yapılır

Bu koşullar mineral üretim yöntemleri ile sağlanabilir. Değerli elementlerin oranındaki artış ve zararlı elementlerin yüzdesindeki azalma, cevherin kalan malzemelerinin ortadan kaldırılmasıyla sağlanır. Bu yöntemde, geri kalan materyalden kurtulmak için değerli metaller şeklinde zenginleştirileceğinden yönteme mineral işleme denir.

Zenginleştirme, madenden cevher üretimi ile başlar ve elde edilen konsantre cevher üretim tesisine aktarılıncaya kadar süreç devam eder. Değerli mineraller, kırma, öğütme ve partikül boyutu ayırma, yani eleme ve tasnif yoluyla maden atıklarından arındırılır. Öğütme işleminin serbestleştirilmesi ile cevheri cevher yapan bazı mineraller özelliklerine göre farklı şekillerde konsantre adı verilen ürünlerde toplanır. Değerli minerallerin tek halde konsantre olarak toplanabilir veya bireysel konsantre olarak üretilebilir.

Zenginleştirme işleminde minerallerin fiziksel, fiziksel ve kimyasal özellikleri kullanılır. Manyetik duyarlılıktaki farklılıklardan yararlanan manyetik ayırma yöntemleri kullanılır; Zenginleştirme işlemleri, çözünürlükteki farklılıklardan yararlanan kimyasal yöntemler kullanılarak gerçekleştirilir. Bir zenginleştirme yöntemi seçilirken bu özelliklerinin yanında ekonomik olarak da uygulanabilir olması gerekir. Tüm bunlar için bas-tr.com sitesine girebilir ve kendinize uygun ürünlere göz atabilirsiniz.

www.bas-tr.com sitesini kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir