şişli masöz beylikdüzü masöz
PKK’nın mağara şifresi! 3 giriş, 9 oda, 7 demir kapı

PKK’nın mağara şifresi! 3 giriş, 9 oda, 7 demir kapı

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI TERÖRİSTLERİ ADIM ADIM İZLEDİ

Kuzey Irak Gara bölgesine operasyon tamamlandı. Bir süredir insansız hava araçları bölgedeki tesis, mağara ve teröristlerin hareketlerini 7/24 izliyordu. Bir yandan da teröristlerin kullandığı mağara ve sığınakların modelleri çıkarıldı. Operasyona katılacak birlikler bu modeller üzerinde çalışmaya başladı. Hazırlık tamamlanınca operasyon düğmesine basıldı.

41 SAVAŞ UÇAĞI 50’DEN FAZLA HEDEFİ İMHA ETTİ

10 Şubat’ta saat 02.55’te 41 savaş uçağının 50’den fazla hedefi aynı anda imha etmesiyle başladı harekat. Özel Kuvvetler personeli bölgeye indirildi. 75 kilometre genişliğinde ve 25 kilometre derinliğindeki bir alan kontrol altına alınmaya başladı. Teröristlerle yaşanan ilk temasta 3 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Buna karşın terör örgütü PKK’ya da ağır darbe vuruldu. Operasyonun sonunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in harekat merkezinde brifing verdiği haritanın ait olduğu mağaraya ulaşıldı.

13 GÖREVLİNİN TUTULDUĞU MAĞARA KISKACA ALINDI

13 silahsız görevlinin esir tutulduğu mağara kıskaca alındı. Mağaradan kaçmaya çalışan 2 terörist sağ ele geçirildi. İçeride 8 teröristin olduğu öğrenildi. Mağaranın 3 girişi, 9 odası ve 7 tane demir kapısı vardı. Mağaraya sürünerek yada eğilerek sürünerek girilebiliyordu. Zikzaklı yolları ve korunaklı yapısı ile dikkat çeken mağara, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından biliniyor, hatta harekat merkezinde mağara üzerinde brifing veriliyordu. Bu da Türkiye’nin elindeki istihbaratın ve bilgilerin önemini gösteriyordu.

KESKİN NİŞANCI TÜFEKLERİ VE ROKETATARLAR BULUNDU

Yoğun çatışmalar sonucunda mağaraya girildi. PKK terör örgütünün görevlileri şehit ettiği görüldü. 13 silahsız görevlinin naaşlarına ulaşıldı. Teröristlerin tamamı etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı vatandaşların şehit edildiği mağarada ele geçirilen silahların fotoğraflarını da paylaştı. Keskin nişancı tüfekleri, makineli tüfekler, mühimmatlar bulundu.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Peki, şimdi ne olacak? Edinilen bilgilere göre asker Gara’ya konuşlanmadı. Bölge izlenmeye devam edilecek. Hareket görüldü an teröristler vurulacak. Bölgede arama ve tarama faaliyetleri de devam ediyor. Paramotorla kaçmaya çalışan teröristler de etkisiz hale getirildi.

office 2016 satın al

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat