şişli masöz beylikdüzü masöz

Can Gox Kimdir? Kaç Yaşındadır?

Oldukça sıradışı sesiyle birlikte son birkaç yılda milyonlarca kişi tarafından takip altına alınan ve yine milyonlarca beğeni alan Can Gox, söylediği farklı tarzla birlikte insanları etkilemeyi başarmıştır. İşte Can Gox ile ilgili detaylar…

Can Gox , müzik piyasasına atılmadan önce de, özel bir şirkette yöneticilik yaptığını, ancak hem müzik ile uğraşıp, hem de mesleki kariyerine devam etmesinin çok zor olduğunu belirterek, özel sektörden ayrıldığını anlatmaktadır. “Drama Köprüsü”, “Neredesin Sen” gibi geleneksel ezgiler taşıyan Anadolu müziklerini, kendi enstrümanları ve caz stilini yansıtarak oluşturduğu tınılarda yeniden seslendirmesiyle, eski ve yeni kültürel öğeler arasında köprü vaziyeti de görmektedir. Sahnede ve stüdyo çalışmalarında, Neşet Ertaş’’ı, Cem Karaca’’yı, Müslüm Gürses’’i seslendirirken, Tom Waits, Bob Dylan gibi dünyaca ünlü sanatçılardan eserler de çalıp söylemektedir.

Can Gox, “Doğa İçin Çal” isimli gönüllük esaslı müzik projesinin ikinci çalışmasında da, videoya katılan sanatçılardan biri olmuştur. Can Gox, bazı televizyon dizilerinin müziklerini yaparak, çeşitli mekanlarda canlı performansını sergileyerek ve yurt çapında verdiği konserlerde şarkılarını seslendirerek yaşamını sürdürmektedir.

Can Gox, 15–16 yaşlarından itibaren, İstanbul’’da bir takım gece mekanlarında müzik yapmaya başladı. Bilgi Üniversitesi’’nden kazandığı burs ile, caz müzik eğitimine devam etti. Bu müzik eğitiminde, birçok isimle beraber çalışarak, bu çalışmalardan ve müzikal edinimlerden kazandığını, sahne performansı ve diğer çalışmalara yansıtabilmeyi, müzikal felsefe anlamında hedefine oturttu. Can Gox, 2000 yılında oluşturdukları Blues-Mobil ile birlikte, şarkılarını ve enerjisini kitleler ile tanıştırmayı başardı. Ancak, Kaybedenler Kulübü filminin müziklerini yapan Can Gox açısından, bu çalışma bir dönüm noktası oldu. 2011 yılının Nisan ayında piyasaya sürülen aynı filmin soundtrack albümünde, “Wrong Side Of The Road”, “Son Kare (Gülce Duru ile vokal)”, “Wake”, “Angel’s Gone”, “Melancholy Man”, “My Woman (Gülce Duru ile vokal)” parçalarını seslendirdi. Müzik kariyerindeki ilk solo albümü ise, “Yalnızım Ben” çalışması olmuştur.

Kaynak: Mp3Saati.com – Mp3 indir

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat