Bayındır Havadan Görüntülendi

İzmir’in Bayındır ilçesinde çıkan orman yangını Salı gününden beri söndürülmeye çalışılıyor. Yaklaşık 500 hektarlık alana zarar veren yangının genişlemesi engellendi.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgar faktörünü göz önünde bulundurarak yaptığı açıklama da yangının tamamem kontrol altına alındı açıklaması yapmadı.

Bayındır da geçen salı günü öğle saatlerinde ormanlık alanda çıkan orman yangını dün kontrol altına alındı. Ancak rüzgarın etkisi ile tekrar genişledi yangın. Akşam saatlerin de havadan müdahelenin durması ile birlikte Manisa Turgutlu sınırlarını aşan alevler ilçeye bağlı Karaköy ve Kabaçınar mahallelerini tehdit etti.

Kuş uçuşu, bir kilometre kadar yaklaşan alevlerin yarattığı panikten iki mahalledeki yaşlı, engelli, kadın ve çocuklar tahliye edildi, Turgutlu Kaymakamlığı’nın girişimiyle ilçede bulunan öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Havadan  Görüntüler Yangının Gerçek Yüzünü Ortaya Çıkardı

 

Bu arada yanan alanın havadan görüntüleri, alevlerini geride bıraktığı kabus gibi tabloyu ortaya koydu. Yaklaşık 500 hektarlık alana zarara veren yangınla, geride tamamen yanan kara ağaçlar, gri külleri ile orman söndürme ekiplerinin görüntüleri kaldı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir