şişli masöz beylikdüzü masöz
Altun: Dezenformasyon doğru haber için de tehdit

Altun: Dezenformasyon doğru haber için de tehdit

Son dönemde Milli Savunma Bakanı Akar ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile ilgili yabancı basında çıkan haberlere İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan tepki geldi. Altun o haberler için “Yalan” dedi.

616098e617aca91b7418f448

Reuters Haber Ajansı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na güvenini kaybettiği yönünde iddialar ortaya atıldı.
Foreign Policy’nin analiz yorumunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hasta olduğu öne sürüldü ve yerine geçebilecek en kuvvetli adayın da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olabileceği ileri sürüldü.

616098f817aca91b7418f44a

Bu haber ve iddialara Altun sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Altun haberleri alıntılayarak, ““Yalan haber”i sosyal medyanın sorunu zannediyorduk. Fakat görüyoruz ki artık ana akım medya da aynı meseleden muzdarip. ”dedi.

İletişim Başkanı Altun, CNN TÜRK’e de konuştu. “Yalan haber endüstrisi büyük medya kuruluşlarını da içine almış durumda ” dedi ve ekledi.

6160991e17aca91b7418f44e

“HABER BAŞKA, DEDİKODU BAŞKA”

“Büyük medya şirketlerinin özellikle Türkiye ile ilgili haberlerde son dönemde giderek yalan habere başvurduğunu görüyoruz. Mesleki bir tembellik mi, yoksa sistematik bir karalama kampanyası mı bunu bilmiyoruz. Fakat haber başkadır, dedikodu başkadır. Hele ki sosyo-politik alana, sosyo-ekonomik ortama müdahale amacıyla haberi araçsallaştırmak kabul edilemez.”

Altun, sistematik dezenformasyon dalgası her şeyden önce doğru, gerçek habercilik için bir tehdittir” ifadelerini de kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat