şişli masöz beylikdüzü masöz
AB Liderler Zirvesi sona erdi | Video

AB Liderler Zirvesi sona erdi | Video

Oruç Reis gemisi Doğu Akdeniz’deki çalışmalarına yeniden başlamışken düzenlenen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi sona erdi.

Zirvenin ikinci gününde Doğu Akdeniz’deki gerilime dair bir karar çıkmadı. Konu Aralık ayındaki zirveye bırakıldı.

Zirvenin ardından basın toplantısı düzenleyen Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel , “Türkiye’nin tek taraflı eylemlerde bulunduğunu” savunarak bundan üzüntü duyduklarını söyledi. Doğu Akdeniz ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Sonuç bildirgesinde de benzer mesajlara yer verildi. AB’nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile dayanışma içinde olduğu bir kez vurgulandı.

Türkiye’ye ise “Tek taraflı faaliyetlere son ver, gerilim azalt” çağrısı yapıldı.

Daha önce “Doğu Akdeniz konusunda tutumunu netleştir” diyerek Türkiye’ye 1 hafta süre veren Almanya ve Fransa’dan da zirve sonrası yeni açıklamalar geldi.

AB Dönem Başkanı Almanya’nın Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin adımlarının gerilimi artırdığını savundu. “Türkiye ile bağları güçlendirmek iki tarafında çıkarına” diye ekledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emannuel Macron da, AB’nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne destek mesajını yineledi. Türkiye ile diyaloğa açığız mesajını verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat