şişli masöz beylikdüzü masöz
17 günlük kısıtlamada merak edilenler… Kimler muaf olacak?

17 günlük kısıtlamada merak edilenler… Kimler muaf olacak?

17 günlük kısıtlama için karar alındı ancak merak edilenler var? Örneğin kısıtlamadan kimler muaf, genelgeye göre tüm imalat üretim, inşaat ihracat, gıda, temizlik ve sağlık gibi alanlarda çalışanlar gerekli belgelerle dışarı çıkabilecek. O belgeler SGK kayıtları ve işverenin ticari kayıtları olacak.

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak. Zorunlu haller dışında izin yok. Örneğin otel rezervasyonu olanların durumu istisna olmayacak. Onlara izin verilmeyecek.

Tüm kademelerde yüz yüze eğitime ara verildi. İlköğretim ve ortaöğretimde yüz yüze sınavlar da 17 Mayıs sonrası olacak. Ancak ÖSYM’nin sınavlarına girecek olanlar dışarı çıkabilecek. Örneğin 2 Mayıs’ta yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES sınavı yapılacak.

Bakkal, market, fırın, kuruyemişçi, manav gibi işletmeler saat 10.00 ile 17.00 arasında hizmet verecek. Zincir marketler pazar günü kapalıyken bakkallar ise faaliyetlerine devam edecek. Vatandaş araç kullanmaksızın, evlerinin yakınlarındaki işletmelere belirlenen saatler arasında gidebilecek. Ayrıca 17 günlük kısıtlama süresince marketler de dahil olmak üzere alkol satışı yapılmayacak.

Evcil hayvanı olanlarda kısıtlamada uzun yürüyüşler yapamayacak. Hayvanların zorunlu ihtiyaçları gidermek için ikametin önü ile sınırlı olacak şekilde dışarı çıkılacak. Site bahçelerinde çocuk ve gençlerin dışarı çıkması konusunda site yönetimleri sorumlu olacak. Cuma namazına gitmek için de evin yakınında bir camiye gidilebilecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat