şişli masöz beylikdüzü masöz
Meral Akşener’den Erdoğan’a ‘Andımız’ çağrısı: Danıştay’ın kararını uygulayın

Meral Akşener’den Erdoğan’a ‘Andımız’ çağrısı: Danıştay’ın kararını uygulayın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Akşener, Ayasofya için, “İbadete açılsın ama siyasete kapatılsın” derken, iktidara Danıştay’ın Andımız ile ilgili kararını da uygulama çağrısı yaptı. Akşener, kürsüyü bu hafta şiddet mağduru bir kadına bıraktı.

Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye’yi insan hayatını önemsemeyen ciddiyetsiz bir anlayış yönetiyor. Daha önce Soma’da, Pamukova’da gördüğümüz ihmalleri yine yaşıyoruz. Gerekli tedbirlerin alınması gerekirken daha önce patlama olmuş bir fabrikaya işçilerimizi gönderdiler.

“AYASOFYA SİYASETE KAPATILSIN”

Bu olay hiç yaşanmamış gibi yapamazsınız. Bunun hesabını sorun. Siz hesabını sormazsanız günü geldiğinde biz sorarız. Sultan Mehmet’in mekanı Ayasofya yeniden ibadete açıldı. Sağ cenahın içinde yer alan her bireyin herhalde en genci bizim yaşlarımızda olan bir neslin talebiydi.

Açıldı, hayırlı olsun ama en başta yaptığım uyarıyı yeniden yapmak istiyorum: İbadete açılsın ama siyasete kapatılsın. Sayın Erdoğan bir açıklama yaptı. Bekledim ki bu talebi sağ duyu ile birleştirsin. Yaptığı açıklama birleştiren değil ayrıştıran konuşmaydı. Cumhurbaşkanı olarak değil, AK Parti Genel Başkanı olarak yine karşımızdaydı.

“AYASOFYA’NIN İKİNCİ FATİH’İ ATATÜRK’TÜR”

Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün aldığı kararı hata olarak niteledi. Kendine gel sayın Erdoğan. Yeni Türk devletinin kayıtlarına cami olarak tescil ettiren ikinci kişi o beğenmediğin Mustafa Kemal Atatürk’tür. Utanmadan tarihe ihanet yakıştırması yapmak makamı ne olursa olsun haddi değildir. Haddini bil Sayın Erdoğan. Ayasofya’nın fatihi Fatih Sultan Mehmet, Cumhuriyet dönemindeki fatihi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

“KİMSE AYASOFYA ÜZERİNDEN ATATÜRK’E DİL UZATMASIN”

Sayın Erdoğan, Danıştay karar verdi, iş bitti. Tarihini bilerek konuş. 100 Sayfa edebiyat, yüz sayfa felsefe, yüz sayfa tarih oku kardeşim. Tarihi fesliden öğrenirsen makamının farkındalığı ile konuşamazsın. Ayrştırısın, kavga dili kullanırsın.

Kimse Ayasofya üzerinden Atatürk ve silah arkadaşlarına dil uzatmasın. Onlar olmasaydı tapusunda Türk devleti yazan bir Ayasofya Camii olamazdı. Bu işler yapılırken tarihi gerçeklere ve kimseyi incitmeyeye özen göstermek gerekirdi. Sokakta Ayasofya üzerinden kavga eden bir kişi var mı? Yok. O zaman neden devletin zirvesinde kriz varmış gibi davranıyorsunuz.

“DANIŞTAY’IN ANDIMIZ KARARINI DA UYGULAYIN”

Ayasofya’nın ibadete açılması gündeme geldiğinde bir araştırma önergesi verdik. AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Saray sözcüsü dış basına şöyle bir açıklama yaptı: Ayasofya kararı muhalefetle birlikte alındı. Verdiğimiz önerge dışarıdan gelen tepkilere ortak akılla cevap verebilelim diye verdik. Sultan Mehmet fethetmiş, Atatürk tapuya cami demiş. İçeride sanki muhalefet karar vermiş gibi kavga çıkarıyorlar, dışarıda muhalefetle karar verdik diyorlar.

Sayın Erdoğan’a çağrı yapmak istiyorum. Adana Milletvekilimiz İsmail Koncuk’un başvurusu üzerine Danıştay’ın, Andımız’ın okutulması kararı var. Eğer iddia ettiğiniz gibi yerli ve milliyseniz Andımız’ı hemen geri getirin. Evlatlarımızın Türk’üm demesinden korkmayın. Türk olun.

“İKTİDAR EMİNE BULUT İLE İLGİLİ TEK KELİME ETMEDİ”

İstanbul 2. İdare Mahkemesi Kanal İstanbul ile ilgili rapor istedi. Ama sayın Erdoğan yargıyı arkadan dolaşmaya çalışıyor. Dava devam ederken 100 binlik planlar çıktı. 5 binli ve binlik planlar askıya çıktı. İstanbul’un Fatih’in emaneti olduğu unutulup 5 müteahhitin istediğini yapıyorlar. Nedir bu rant iştahın Sayın Erdoğan?

Tarın arazilerini betona gömeceksin farkında mısın? Aziz milletimizin yüzlerce milyar lirasını bir çırpıda yok edeceksin farkında mısın?

Mesele rant olunca gözünü 4 açan iktidar, mesele milletin sorunları olunca görmezden geliyor. Mesela 39 yaşındaki emine… Kardeşlerine hem abla, hem anne olan Emine… Evladının ‘litfen ölme anne’ dediği Emine…

İktidar Emine Bulut ile ilgili tek kelime etmedi. Mesela evladının rızkı için 2 işte çalışan Fatma… İş arkadaşı tarafından öldürüldü. Mesele genç yaşta evlendirilen ve hamile kalınca okulu bırakmak zorunda kalan Rabia…

Türkiye’de sadece geçen yıl 474 kadın öldürüldü. İçlerinden biri çıkmış AK Parti’den önce kadının adı yoktu diyor. Öldürülen, şiddet gören kadınlarımız. İş yerlerinde evlerinde tacize uğrayan kadınlarımız.

AKŞENER KÜRSÜYÜ ŞİDDET MAĞDURU EZGİ ULUGÜN’E BIRAKTI

Bugün milletin kürsüsünün sahibi kadınlarımız olacak. Bugün kürsüye eşinden şiddet gören bir kardeşimiz, Avukat Ezgi Ulugün kardeşimiz size seslenecek.

Avukat Ezgi Ulugün:

Ben Kocaeli’de serbest avukatlık yapan 2 çocuk annesi bir kadınım. Yaşadığım mağduriyeti basını ve sosyal medyayı kullanarak anlatmaya çalışan bir kadınım. Evlilik hayatım boyunca şiddetin her türlüsüne maruz kaldım. Aldatıldığımı öğrenince boşanmak istedim ama tehdide ve şiddete maruz kaldım. Telefonuma el konularak yardım istemem engellendi.

Şerefime ve onuruma hakarete uğradım. Nasıl kurtulacağımı düşünürken ufak bir kağıda beni kurtarın diye yazarak tanımadığım birine attım. Küçük çocuğumdan 12 saat boyunca haber alamadım.

Yaşadığım bu olay üzerine konuşmak için gittiğim ailesinin evinde cinsel şiddete maruz kaldım. Kardeşimin iş yeri önünde pusu kurarak kardeşime 2 el ateş açtı.

Sadece şahsıma yönelik şiddetten dolayı 58 adet dosya açıldı. Ama takipsizlik kararı verildi, itirazlar reddedildi. Kendimi mahkemenin ve devletin koruması altında hissedemediğim için her şeyi ifşa edeceğimi bile bile konuyu sosyal medyaya yazdım.

İlk imzacısının devletimiz olduğu İstanbul sözleşmesinin en önemli özelliği kadına şiddet insan hakkı ihlali sayılması ve üye devletlerin bu konuda yaptırımlar uygulamasını zorunlu kılmasıdır. Aile içi şiddet ev içinde yaşandığından delillendirilmesi çok zordur.

Size anlattığım tüm olaylar hiçbir kadının kolay kolay bir arkadaşına bile anlatacağı olaylar değildir. Yaşadıklarımız için mahkemeye başvurmayıp kamuoyu ile paylaşmazsak daha fazla şiddete maruz kalacağız.

Hangi eğitim seviyesinde olursak olalım hiçbir kadın şiddete sessiz kalmamalıdır. Şiddetin her türlüsü bir insan hakları ihlalidir. Türkiye’de şiddet önlenmeli ve mağdurlar korunmalıdır.

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat