Başbakan Yıldırım,Erken Seçim Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde basın açıklaması yaptı.

Başkanı’ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Ülkemize, milletimize hayırlı olsun.

Neden seçimler erkene alındı? Bildiğiniz gibi 16 Nisan 2017’de yapılan halk oylamasıyla beraber parlamenter sistem değiştirilmiş ve halkımızın kabul oylarıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anayasamızda yerini almıştır.

Bu anayasa değişikliğinin kabulünden sonra bazı maddeler hemen yürürlüğe girmiş, bazı maddelerde yapılacak ilk seçimlerde yürürlüğe girmesi öngörüldü. Aradaki zaman içerisinde zaman zaman 3 Kasım’da seçimlerin yapılması yönünde hükümetimiz tarafından irade beyan edilmesine rağmen seçimlerin erkene alınması yönündeki beklenti, zaman içerisinde artmaya devam etmiştir.

Dolayısıyla vatandaşlarımız bu değişikliğin artık bir an önce yürürlüğe girmesi ve fiili durumun anayasa ile uygun hale gelmesini beklemektedir. Ve sürenin bu şekilde devam etmesinin ülkemizin karşı karşıya bulunduğu jeopolitik gelişmeler ve güvenlik konularıda buna dahl olunca böyle bir karar alınma yoluna gidilmiştir.

Bu kararımız ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

SON BAŞBAKAN…

Son Başbakan olarak 16 ay daha süreniz var neden böyle bir erken seçime gidiyorsunuz denebiliyor. Şunu başından beri söylüyorum ülkemin geleceği benim geleceğimden çok daha önemlidir. Ülkemizin yararına her türlü kararın hep arkasında olduk. Bundan sonrada milletimin emrinde çalışmaya, milletimizin selameti, huzuru için gayret etmeye devam edeceğim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir