Web tasarım Araçları

Webmaster’lar tarafından web tasarım aracı olarak kullanılan bir sürü program vardır. Temel olarak bir webmaster olarak web tasarım için kullandığım araçları sizlere sıralayayım. Bu programlar kodlamada, tasarlamada, veri aktarımında işlerimizi kolaylaştıran oldukça güzel programlardır.

Genel olarak bir webmasterın ihtiyacı olan programların temel özellikleri bellidir. Bunları genel olarak sıralamak gerekirse;

  • Dosya aktarımı
  • Hızlı açılan metin editörü
  • Renkli tema destekleyen metin editörü
  • Hosting ile bağlantı destekleyen metin editörü
  • Kodların önizlemesini yapan bir metin editörü

Bu gibi özellikler biz webmasterler tarafından oldukça tercih edilen güzel, kendimizce lüks özelliklerdir. Zira masa başında çalışmaya mahkum olan webmasterlar genelde keyfine düşkün insanlardır.

1-) Filezilla

Bu program Hosting ile bilgisayarımız arasındaki bağlantıyı sağlayan protokoldür. Sunucudan bilgi alma sunucuya bilgi atma gibi işlevleri bu program aracılığı ile sağlayabiliriz. Sürükle bırak dosya aktarımı da mevcut bir özelliktir. Günümüzde webmasterların %99’u bu programı kullanmaktadır.

2-) Sublime Text

Bizzat alışmaya çalıştığım ama Notepad++’ın yerini tutamadığını düşündüğüm bu program kod editörü olarak kullandığımız bir programdır. Bu programın en iyi özelliği ise kodların önizlemesini yapmasıdır. Günümüzde bir çok developer veya webmaster metin editörü olarak bu eklentiyi tercih etmektedir.

3-) Notepad++

Yıllardır kullandığım bir metin editörüdür. Hızlı açılan gayet sade bir arayüzü vardır.  Onlarca tema seçeneğide mevcuttur. İşini daha eğlenceli bir hale dönüştürmek isteyenler için güzel bir seçenektir.

4- Adobe Dreamweaver

Adobe şirketi tarafından oluşturulmuş, genelde geliştiriciler tarafından tercih edilen geniş kapsamlı bir metin editörüdür. Bu program sayesinde sunucuya bağlanıp anlık veri aktarımını Filezillaya ihtiyaç duymadan gerçekleştirebilirsiniz. Ancak biraz geniş kapsamlığı olduğu için bunun derslerini izlemenizi tavsiye ederim.

5- Adobe Photoshop

Bir çok kişinin kullanmasa da adını duyduğu bir programdır. Grafik tasarımcıları ve fotoğrafçılar tarafından kullanılan bu program webmasterlar tarafından da oldukça sık kullanılmaktadır.  Resimleri düzenleyebileceğiniz çok kapsamlı bir grafik programıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir