Son dakika… Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

Son dakika… Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

Toplantıda son dönemde artan yeni vaka ve can kaybı sayıları ele alındı, aşılama süreci değerlendirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla alakalı bir sunum yaptı.

611e6dbfd265a2081081371c

Vaka sayılarının kontrol altında tutulması için özellikle kapalı ve kalabalık mekanlara aşı olmayanların ya da HES kodunu göstermeyenlerin girişlerinin engellenmesi gibi tedbirler masaya yatırıldı.

611e6dbfd265a2081081371e

Toplantıya ilk kez katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de toplantıda bir sunum gerçekleştirdi. Özer, 6 Eylül’de yüz yüze eğitim için kapılarını açacak okullarda alınacak tedbirler hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şu şekilde;

Bir süredir maruz kaldığımız kuraklık ve yangın sebebiyle üzüntülü günler geçiriyoruz. Ülkemizdeki yangınların bir kısmında terör şüphesi olsa da, afetlerle karşı karşıyayız. Orman yangınları küresel bir sorun haline de gelmiş durumda. Manavgat’ta başlayan ve giderek yayılan yangınlara karşı devletimiz ilk andan itibaren mücadele etmiş ve bu büyük afetin üstesinden gelmiştir

54 farklı ilimizde çıkan yangınlar 150 bin hektarlık alanı etkilemiştir. 40 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle yangınların önüne geçilmekte zorlanılmıştır.  Yangın felaketini istismar edenlere rağmen bu afetin üstesinden gelmeyi başardık. Sadece 28 Temmuz’dan sonra başlayan yangınlarda 72 bin dekar ekili dikili alan zarar görmüştür. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir