şişli masöz beylikdüzü masöz
Son dakika! İYİ Parti’de ne oldu, ne olacak! Dicle Canova kulis bilgilerini anlattı

Son dakika! İYİ Parti’de ne oldu, ne olacak! Dicle Canova kulis bilgilerini anlattı

İşte Dicle Canova’nın kulis bilgileri:

İYİ Parti kurultayında başlayan liste tartışması görünen o ki bardağı taşıran son damla oldu. Çok öncesinde bazı problemlerin baş gösterdiğini gördük. İYİ Parti’li önde gelen isimlerle görüştüğümüzde bu durum net olarak ortaya çıkıyor. Meral Akşener genel başkan. MHP içerisindeyken genel başkanlığa aday iki isim daha vardı: Koray Aydın ve Ümit Özdağ. İşte partideki sıkıntının kaynağında da genel başkanlığa yönelik bir sıkıntının olduğu belirtiliyor. Koray Aydın parti teşkilatları nezdinde kendine atfettiği gücü kanıtlamaya çalışıyor deniliyor.

Ümit Özdağ iddiası!

Diğer yandan Ümit Özdağ da parti içindeki rahatsızlık duyan isimleri yanına toplayarak bir güç odağı oluşturduğu iddia ediliyor. Ve bu iki taraf arasında sıkıntılı bir tablo yaşandığı ifade ediliyor. Partideki tepkiler daha çok Koray Aydın üzerinde toplanıyor. Teşkilat başkanlığı yapıyordu Koray Aydın, kurultay sonrası da bu göreve getirildi. Koray Aydın’ın teşkilatlar nezdinde subjektif kararlar verdiği ileri sürülüyor. vekillerin illerle olan bağlantılarını kopardı ve il teşkilatları üzerinde tek yetkiye sahip isim haline geldiği söyleniyor. Ve bunun da parti içinde, milletvekilleri nezdinde rahatsızlığa neden olduğu ifade ediliyor. Son olarak kurultayda da ayrı bir liste yapması ve o isimleri Genel İstişare Kurulu’na seçilmemesini sağlaması da bardağı taşıran son damla olarak ifade ediliyor. Partinin derin kulislerinde, Koray Aydın’dan rahatsız olanların iletişim konusunda hata yaptığı ifade ediliyor. Meral Akşener ile sosyal medyadan, basından önce iletişim kurabilselerdi tablonun bugün çok daha farklı olabileceğini ifade edenler de var İYİ Parti’de. Kamuoyu önündeki tepkilerin ‘kabul edilebilir bir tarafı yok’ mesajlarını beraberinde getirdi. Akşener ile daha önce konuşulsa tablo farklı olurdu deniyor.

İYİ Parti Grup Başkanlığı’na Tatlıoğlu getirildi

Meral Akşener Grup Başkanlığı için DYP kökenli İsmail Tatlıoğlu getirildi. Tatlıoğlu’nun milletvekilleri arasında sevilen bir isim olduğu da ifade ediliyor.

Siyasi İşler Başkanlığı ve Genel Başkan Vekilliği eski DYP kökenli Cihan Paçacı’ya verildi. Cihan Paçacı’nın parti içinde Koray Aydın’a karşı denge unsuru olabileceği iddia ediliyor.

İYİ Parti’de istifa olur mu?

Bunlara rağmen İYİ Parti’de istifa olur mu? Partide şu aşamada böyle bir beklenti yok. Rahatsızlık duyanlar var ama derin bir kriz beklemiyoruz deniliyor. Burada Meral Akşener’in tutumunun da etkili olacağı kaydediliyor. Dünkü grup toplantısında 9 kişinin katılmadığı sonrasındaki yemeğe ise tüm vekillerin katıldığı belirtiliyor. Bir de bunun siyasi boyutu var. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın nasıl tavırlar takınacağı da merak konusu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat