Restoran, kafe ve lokantalar açılıyor mu, ne zaman açılacak? 2021 Restoran, kafe ve lokantaların hafta sonu paket servisleri kaça kadar?

Restoran, kafe ve lokantalar açılıyor mu, ne zaman açılacak? 2021 Restoran, kafe ve lokantaların hafta sonu paket servisleri kaça kadar?

Kasım ayı itibarıyla, yüksek koronavirüs salgını vaka artışı sebebiyle sadece paket servis yapmak üzere geçici süreliğine kapatılan restoran, kafe ve lokantaların açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama geldi.

Restoran ve kafeler açılıyor mu, ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, manşetlere taşınan kafe ve restoranların şartlı olarak açılmasıyla ilgili olarak, “O konuyla ilgili olarak da kabine toplantımızda inşallah bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var. Maalesef her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da, daha önce de bunlar söylendi. Maalesef sıkı tutulmuyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda başarılı bir süreç var. Başarılı bir süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek istemiyoruz, o riski almak istemiyoruz. Diyoruz ki, bu süreci dikkatle yürütelim, başarılı bir şekilde yürütelim ama elimize gelen verilere bakarız, o verilere göre de gerekirse bir esneme yapılabilir” dedi.

Restoran, kafelerin hafta sonu paket servis saatleri kaça kadar?

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri ise saat 20.00’ye kadar paket servis + gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek olup bu iş yerleri cumartesi ve pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir