şişli masöz beylikdüzü masöz
PKK’nın kirli yüzünü deşifre etti

PKK’nın kirli yüzünü deşifre etti

“Yaralı halde işkence yaptılar, kaçmak istediğimde hapse mahkum ettiler.” Bunlar terör örgütünden kaçan bir zanlının ifadesinden.

İçişleri Bakanlığı’nın 4 yıl önce başlattığı ikna projesiyle 2020 yılında 243, bu yıl ise ikna yoluyla 31 örgüt üyesi teslim oldu. Jandarma ekipleri, zanlıların aileleriyle irtibat kurduktan sonra ikna yoluyla teslim olan 23 yaşındaki zanlının ifadesine Sabah Gazetesi ulaştı. 2013’de Osman Baydemir’in Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, Dicle-Fırat Kültür Merkezi’nde gençlere yönelik belediyenin kurslarına katılan ve o dönem 15 yaşında olan zanlı terör örgütü PKK üyeleri tarafından dağa kaçırıldığını öne sürdü. “Önce beni Ali isminde biriyle tanıştırdılar. Örgüt çalışmalarına dahil ettiler. Suriye dayanışma gecesi için bilet sattım. Daha sonra pikniğe gideceğimizi söylediler. Değişiklik olur diye gittim. Beni Serhabun alanına götürdüler. Araçtan inmek istedim izin vermediler. İki kadın terörist bizi karşıladı. Araçtakiler kadın teröristlere ‘Size vereceğimiz çocuk buydu’ diyerek beni bırakıp oradan ayrıldı” dedi.

Zanlı, kaçırıldıktan 25 gün sonra Kuzey Irak’taki zap kampına götürüldüğünü, ardından da sözde eğitim aldıklarını söyledi. “Her gün ‘ideolojik eğitim’ adı altında beynimizi yıkayarak, yalan yanlış birçok konudan bahsediliyordu. Masum insanları katletme eğitimi verdiler. Eğitimimiz bittikten sonra hepimizi farklı bölgelere dağıttılar. Beni suriye Şengal’e DEAŞ ile mücadeleye gönderdiler” şeklinde konuştu.

Zanlı kaçmak istese de başaramadı. “İki kere kaçmaya çalıştım ancak hapse attılar. Annemi aradım ve ‘Anne ben hata yaptım, beni kurtarın’ dedim. Annem ‘Ben onlara güveniyorum, sen ilk fırsatta kaç örgütten. Jandarma sana en güvenilir yolu gösterecek’ dedi. Kaçtım” ifadelerini kullandı.

Örgütten kaçan zanlı, güvenlik güçlerinin çalışmalarıyla Türkiye’ye getirildi. Şimdi emniyet güçlerindeki işlemleri sürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat