şişli masöz beylikdüzü masöz

Özgül Öğrenme Güçlüğü

Çocuklarda, yaşıtlarına nazaran daha güçlükle öğrenmeyi ifade eden özgül öğrenme güçlüğü; matematik ve yazım alanlarında daha geride olmaları durumudur. ÖÖG olarak nitelendirilen öğrenme güçlüğü, yaygın gelişimsel bozukluklardan veya zihinsel gelişim bozukluklarından farklıdır.

Tedavi yöntemleri ile geliştirilen yetenek ve donanımlar sayesinde, öğrenme güçlüğünün etkileri en aza indirilir. Matematik ve yazılı anlatımlarda geride olan çocuklar, kronolojik yaşlarına ve aldıkları eğitimlere yapılan zeka testleriyle belirlenmektedir.

Madalyan Psikiyatri Merkezi, özgül öğrenme güçlüğü terapi yöntemleriyle çocuk ve ergen tedavileri sunuyor. Ankara Kavaklıdere, İstanbul Suadiye ve İstanbul Levent merkez klinikleri, 75 kişilik uzman hekim kadrosu ile psikolog ve psikiyatrist tedavileri sunuluyor.

Özgül Öğrenme Güçlüğü Tedavileri

Madalyon Klinik çalışmalarında; psiko- sosyal eğitim metotları uygulanıyor. Çeşitli faktörlere bağlı olarak oluşan özgül öğrenme güçlüğü nedenlerinin tespiti ile uygulanan terapiler, zihinsel ve fizyolojik kazanımların geliştirilmesiyle sağlanmaktadır.

Algılama yöntemleri geliştirilen, görsel ve işitsel fonksiyonların artırılması sağlanan terapilerde, dokunsal gelişim pekiştirilir. Kinestetik algı, ardışık kombinasyon ve yetenek gelişimi, hafıza gelişimi, dikkat ve ayrıştırma işlevlerinin geliştirilmesi sağlanır.

Motor kaslarının gelişimi ve motor koordinasyon becerilerinin geliştirilmesi, hızlı algılama ve gelişim kazandırır. ÖÖG terapilerinde fonetik çalışmalar, farkındalığın artırılması için uygulanan yöntemlerdir.

Ses, sesteş, ses kıvrılışı, bükümü, vurgu ve tonlama ile ayırt etme metotları kullanılarak; dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin kazanılması- geliştirilmesi sağlanır. ÖÖG terapileri öğrenim güçlüğü olan çocuklarda, farklı öğrenim tekniklerinin gelişmesine ve standart algılama modüllerinden farklı olarak farklı yeteneklerin gelişmesine katkı sağlar.

Özgül Öğrenme Güçlüğüne Neden Olan Faktörler

Genellikle doğum esnasında oluştuğu düşünülen özgül öğrenme güçlüğü, hamilelik sürecinden de etkilenebilmektedir. Anne adayının sigara ve alkol kullanımı, uyuşturucu kullanımı, beslenme ve uyku bozuklukları gibi faktörler önemli rol oynamaktadır.

Doğum sırasında yeterli oksijen alınmaması, doğumun zor olması ÖÖG oluşmasına neden olan unsurlar arasında yer alır. Beyin hastalıkları, ateşli hastalıklar, kulak enfeksiyonları ve menenjit, özgül öğrenme bozukluğuna neden olan faktörlerdendir. Ayrıca çevresel unsurlar dahilinde, bebeğin büyüme sürecinde aldığı eğitim, ebeveyn veya çevresinde bakımıyla ilgilenen kişilerin zeka seviyelerinden, konuşma ve davranış türlerine göre pek çok unsur, öğrenim güçlüğünün yaşanmasına neden olabilmektedir.

Özgül Öğrenme Tedavilerinde Olumlu Sonuçlar

Öğrenme güçlüğünün aşılması ve konsantrasyon becerilerinin artırılması için uygulanan terapiler, öğrenim zorluğunun azaltılmasına katkı sağlar. Motor koordinasyonlarının kazanılması, fonetik yeteneklerin artırılması, algılama performansını artıran ve zihinsel fonksiyonların daha hızlı ve etkin kullanılmasını sağlayan terapileri içerir.

Madalyon Psikiyatri Merkezi, çocukların okul öncesi ve ilkokul çağlarında tespit edilen özgül öğrenme güçlüğü terapilerinde; disleksi, disgrafi ve diskakuli gelişimlerinin sağlanması ve yeni yeteneklerin kazandırılarak geliştirilmesini sağlıyor. Belirlenen ÖÖG nedenlerine bağlı olarak kişisel terapi yöntemleriyle sunulan psiko-sosyal eğitim uygulamaları için online veya telefonla bilgi alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat