şişli masöz beylikdüzü masöz

‘ÖTV indirimi’ iddiasına cevap

Maliye Bakanı Naci Ağbal, akaryakıtta ÖTV indirimi olabileceği iddialarına ilişkin konuştu. Bakan Ağbal, “Şu an itibariyle akaryakıt ürünlerinde ÖTV’nin aşağı çekilmesi yönünde bir çalışma yok” dedi. Bakan Ağbal, S&P’nin not indirimine ilişkin ise “Zamanlaması ilginç” dedi. Bakan Ağbal, emeklilerin 1000 TL’lik ilk ikramiyeyi bu Ramazan Bayramı öncesi alacağını açıkladı.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, NTV yayınında soruları yanıtlıyor:

Akaryakıtta ÖTV indiriminin gündemde olduğuna yönelik iddialarla ilgili konuşan Ağbal, “Enflasyonun süratle tek haneye inmesi önemli. Maliye politikası para politikası ile uyum içinde olacak. Enflasyonu oluşturan dinamiklere bakınca vergi artışı kaynaklı olmadığı ortada. Enflasyondaki artış daha çok döviz kuru ve ithalat fiyatları kaynaklı. Emtia ve petrol fiyatında da yukarı yönlü eğilim var. Son 1-1,5 yıldır gerçekleşen enflasyonda döviz kuru önemli bir faktör. İç talep canlı, bu da etkiliyor. ÖTV indirimi talebi iyi niyetli bir talep. Enflasyonu aşağı çekmeye yönelik olabilecek alternatiflerden birisi. Şu an itibariyle akaryakıt ürünlerinde ÖTV’nin aşağı çekilmesi yönünde bir çalışma yok. Akaryakıt ve sigara üzerindeki vergilerde 1,5 yıldır artış yapmıyoruz, maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye gerekli desteği veriyoruz ” dedi.

“S&P KARARININ ZAMANLAMASI İLGİNÇ”

S&P’nin not indirimine değinen Ağbal şunları söyledi: “Zamanlaması ilginç. Türkiye bir seçime gidiyor. Bu ortamda bile Merkez Bankası para politikası alanında bir karar almış. Burada raporun içinde olan tereddütlerle ilgili konular tartışılabilir. Bu açıklama politik saiklerle yapıldığı izlenimi veriyor. Burada ciddi bir kredibilite kaybı söz konusu.”

Bakandan ÖTV indirimi iddiasına yanıt

BORÇ YAPILANDIRMA

31 Mart 2018 tarihi itibariyle kamuya yapılması gerekip de ödenmeyen bütün borçlar yapılandırma kapsamında.

Burada vergi alacağı olarak 119.2 milyarlık alacak söz konusu. SGK prim alacağı 64.3 milyar lira alacak söz konusu. Toplam 183.5 milyarlık bir alacağı yapılandıracağız. Alacaklar maliye bakanlığına gümrük bakanlığına il özel idareleri ve belediyelere olan borçları kapsıyor.

Vergi, vergi cezası, SGK primleri, idari para cezaları var, belediyelerin atık su alacakları var, katı atık ücretleri var.

Öğrencilerimizin kredi borçları var. Vatandaşların ecrimisil borçları var. Turizm yatırımcılarımızın ecrimisil borçları var.

ÖDEMELERİ DEVAM EDEN İKİ YAPILANDIRMA VARDI…

Onlar devam edecek. Vatandaşlar müracaat etmişler ödemelerini yapıyorlarsa aynı şekilde ödemeye devam edecekler. Ama haklarını kaybedecekler bu kanunla bir imkan getiriyoruz. Bugün itibariyle borçlarının kalan bakiyesini peşin öderlerse, faizin yüzde 90’ından vazgeçiyoruz. Bu son derece cazip bir ödeme koşulu. Peşin ödemede ilave avantaj bekliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat