şişli masöz beylikdüzü masöz
Okullar açıldı mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek, ikinci dönem okullar ne zaman başlayacak?

Okullar açıldı mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek, ikinci dönem okullar ne zaman başlayacak?

Yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte milyonlarca öğrenci yine ders başı yapacak. Köy okulları dışında diğer okullarda bir süre daha uzaktan eğitim devam etse de 1 Mart’tan itibaren birçok alanda yüz yüze eğitime geçiş olacak. İşte konuya ilişkin son açıklamalar…

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Yarıyıl tatili bu sene pandemi nedeniyle 3 hafta sürecek. Normal şartlarda 2 hafta olarak belirlenen yarıyıl tatiline ikinci dönemdeki ara tatil süresi de eklenmiş ve yarıyıl tatili 3 haftaya çıkarılmıştı. Bu nedenle yarıyıl tatili 14 Şubat 2021 Pazar günü bitecek ve 15 Şubat 2021 Pazartesi günü ikinci dönem başlayacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Köy okullarında 15 Şubat’ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart’ta başlaması için hazırlıklara başlanacak. Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart’tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar yürütülecek” açıklamasını yapmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, corona virüs salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimin yol haritasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk “15 Şubat Pazartesi günü eğitime başlıyoruz. Köy okullarımızı tüm sınıflarda yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz. 15 Şubat’ta tüm bağımsız anaokullarımızı da açma kararı verdik. 1 Mart’tan itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak. 1 Mart tarihinde okullarımız, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak.1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada iki gün devam edecek.” açıklamasında bulundu.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat