İstanbul’da sarnıç zorunluluğu | Video

İstanbul’da sarnıç zorunluluğu | Video

İmarda yeni yönetmelikle bazı değişikliklere gidildi. O değişiklikler, İBB Meclisi’nde kabul edildi. Kabul edilen İstanbul İmar Yönetmeliği Taslağı ile bin metrekarenin üzerinde büyüklüğü olan yapılarda sarnıç zorunluluğu getirildi.

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen, “Büyük şehrin aldığı kararla da artık sarnıç sistemi dediği yani zemin altı toprak altı yerlerde çatılardan, çevrelerden gelen yağmur suları depolanarak kullanma suyu olarak, oto yıkamalarda, bitkilerin sulanmasına varıncaya kadar her yerde kullanılabilir. İstanbul’da 1 milyon 600 bin yapı var. Ve bu sistemi gerçekleştirdiğimizde su ihtiyacımızın yüzde 27’sini karşılayabiliriz” dedi.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti gurubu olarak sarnıç yapılmasını teklif hale getirdiklerini belirtti. CHP İstanbul Meclis Üyesi Tarık Balyalı da sarnıcın emsale dahil olmayacağını ifade etti.

Taslağa göre kamu yapılarında, alış veriş merkezleri ve inşaat alanı 5 bin metrekareyi geçen yapılarda yağmur sularını toplamak için sarnıç yapımı zorunlu olacak. Yönetmelik değişikliği önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilecek. Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte yürürlüğe girecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir