şişli masöz beylikdüzü masöz
Dikkat: İki hırsızlıktan biri bu yöntemle yapılıyor

Dikkat: İki hırsızlıktan biri bu yöntemle yapılıyor

HIRSIZLAR DAHA ÇOK BUTİK VE KUAFÖRLERİ TERCİH EDİYOR

Tüm hırsızlıklara oranı yüzde 50. Yani her iki olaydan biri bu ifadeyle tanımlanıyor. Hırsızların en çok kullandığı yöntemlerden biri kaldırımcılık. Peki, kaldırımcılar nasıl çalışıyor? Kaldırımcılar en çok kadın kuaförlerini ve butikleri tercih ediyorlar. Hırsızlık yapacakları işyerinin dolu olmasına dikkat ediyorlar. Kaldırımcılar hırsızlığı gerçekleştireceği yeri bulduklarında ilk işlem başlıyor. Kaldırımcılık yapacak kişi, montunu çantanın üzerine bıraktıktan sonra etrafına bakıyor. Ardından yoğunluğu bahane göstererek, tekrar geleceğini belirtiyor ve oradan uzaklaşıyor.

Kaldırımcılığın bir diğer yöntemiyse butiklerde oluyor. Detayları CNN TÜRK’e anlatan Özel Dedektif Savaş Kurtbaba, “Burada erkekler de devreye girer. Gelirler, bir şeyler bakılır. Önce alabileceği bir bir şeyler satın almak ister. Daha sonra işyeri sahibiyle konuşmak ister. Konuşurken onun dalgınlığından faydalanarak cep telefonunu yavaş yavaş önüne alır, cebine indirir ve konuşmasını bitirir” dedi.

KALDIRIMCILIĞA KARŞI ÖNLEM ALINABİLİR Mİ?

Uzmanlara göre kaldırımcılığı engellemek için alınabilecek iki önemli önlem var. Bunlardan ilki işletme sahiplerinin alabileceği bir önlem. Bu tür işyerlerinde özellikle dolapların olması gerekiyor. Çünkü kadınlar her yere çantalarını bırakabiliyor. O arada onlar bunu gözetliyor ve oradan çantayı alıyorlar. Bir diğeriyse kuaföre girdiğinizde saçınızı yaptıracaksınız çantanızı kucağınıza almanız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat