şişli masöz beylikdüzü masöz
Askerlik 12 ay mı oldu? Yeni askerlik düzenlemesi 2021 neleri kapsıyor? Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi kaç oldu?

Askerlik 12 ay mı oldu? Yeni askerlik düzenlemesi 2021 neleri kapsıyor? Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi kaç oldu?

Askerlik düzenlemeleriyle ilgili yaşanan gelişme sonrasında askerlik süreleri gündem oldu. Milli Savunma Bakanlığı kadrolarında görevli personelin tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin şekilde yararlanılması, özlük haklarının iyileştirilmesi gibi düzenlemeleri içeren TSK Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

Askerlik kaç ay oldu? Askerlik süreleri değişti mi?

Yeni sistemde ise eğitim durumu fark etmeksizin tüm er ve erbaşlar için zorunlu hizmet süresi 6 aya indirildi. İlk ayı temel askerlik eğitiminden oluşan bu hizmet yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak planlandı. Yani askerlik sürelerinin 9, 12, 18 aya kadar uzatılmasına dair düzenleme yapılmadı.

Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi değişti mi, kaç oldu?

TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda, yapılan yeni askerlik düzenlemesi kapsamında uzman çavuşların 55 yaşında emekli olmaları sağlanırken, 40 yaşının üzerindekiler komando birliklerinde kadrolu olarak görevlendirilecek. Tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin bir şekilde yararlanılması amacıyla uzman erbaşların emeklilik yaş haddi 52 yaştan 55 yaşa çıkarıldı.

Seferin gereği olarak lüzum görülmesi ve sağlık durumlarının elverişli olması halinde uzman erbaşlar, 60 yaşına kadar en gençlerinden başlanarak orduya alınabilecek. Teklif ayrıca uzun yıllar TSK’de zor koşullarda görev yapmasına rağmen yalnızca emeklilik hakkını elde edinceye kadar kısa süreliğine devlet memuru olarak görev yapan uzman erbaşların da emsallerinin aldığı emekli aylığını almalarını amaçlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat