şişli masöz beylikdüzü masöz
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Biden’a tepki: Normalleşme çalışmalarını sabote etti

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Biden’a tepki: Normalleşme çalışmalarını sabote etti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklaması şu şekilde; 

(Diyarbakır anneleri) Diyarbakır annelerine saygı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Kaçırılan 228 evlattan 53’ü kız çocuğudur. Terör örgütünün acımasızlığını ortaya net koyan bir tablodur bu da. Annelerimizin bir an evvel evlatlarına kavuşmasını temenni ediyoruz. Bu çocukların terörden arınmış güzel bir geleceğe sahip olması için gayret ediyoruz.

(Biden’ın ‘soykırım’ ifadesi) 1915 olayları konusunda ABD hem demokrat parti hem de cumhuriyetçiler tarafından sürdürülen geleneksel politika ilk defa bir başkan tarafından terk edilmiş oldu. Şiddetli bir şekilde kınadığımız ifade ediyoruz. Sorumsuz hukuki temeli olmayan, hiçbir tarihsel dayanağı olmayan bir yaklaşımdır. Hangi bilgiye dayanarak bu şekilde kesin bir hüküm verip bir milleti lekelemeye çalışacaklar? Net bir şey biliyoruz biz, bu politikalar diasporadaki çıkar gruplarının rehinesi halindedir. İlk defa bir ABD Başkanı’nın bu fanatik gruba teslim olduğunu görüyoruz. 

Hukuki açıdan baktığımız zaman tamamen altı boş bir söylemle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. 3 açıdan Biden’ın söylemi yanlış ve reddedilmesi gereken bir söylemdir.

Bir mektup vardır. NY Times ve Washington Post gazetelerinde yayınlanmıştı. 69 Amerikalı tarihçi bu mektubu kaleme almıştı. Biden’ın da içinde bulunduğu senatörlere yazıyorlar. 1915 olaylarının herhangi bir şekilde soykırım olarak adlandırılamayacağı şeklinde, 1915 olaylarının karmaşık, tartışmalı doğasına dikkat çeken bir mektup. Tarih komisyonunu kurulmasından başka Türkiye, Ermenistan ile aramızda güven artırıcı önemler için bir eylem planı da hazırlamıştı. Ermenistan bunu kabul etmişti fakat bu eylem planı da Ermenistan AYM’si tarafından reddedilmiştir. 

60882f4cc8c37315f4a8927c

Ortaya çıkan sonuç nettir; Türkiye özgüvenle meseleye yaklaşırken Ermenistan tarafı sürekli kaçmıştır. Sayın Biden’in bu kararı birden çok şeyi sabote etmiştir. Tek taraflı provokasyon içerisinde diasporanın tezlerine destek vermiştir. Azerbaycan-Ermenistan arasındaki muhtemel diyalogların hepsinin önüne geçmiştir. Kafkaslar’daki normalleşmeye maalesef büyük zarar vermiştir.

“Biden normalleşme çalışmalarını sabote etti”

Diasporada artık sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bir ekonomi oluşmuştur. Bunun çözülmesini istemezler. Burada ağ kurmuş pek çok odak vardır. Açıklamanın zamanlaması son derece yanlış olmuştur, içeriği de tamamen yanlıştır. Karabağ’daki zaferden sonra 6’lı bir mekanizma kurulacaktı. Buraya provokatif tutumdan vazgeçerse Ermenistan da dahil edilecekti.

6’lı mekanizmayla ilgili normalleşme arayışları Biden tarafından sabote edilmiştir. Hukuki açıdan, tarihi açıdan temeli olmayan bu karar niçin verilmiştir? Fanatik Ermeni diasporayı tatmin etmek isteyen dar bakışlı bir politika olduğunu ifade etmemiz gerekiyor.

Fanatik Ermeni çevrelerin başka ülkelerde de faaliyetleri olacaktır. Türkiye’ye zarar vermeye çalışmaya devam edecektir. Bu diasporayla tabii ki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim Ermeni milletiyle sorunumuz yoktur. Osmanlı’da ortak tarihimize, geleceğimize imza attık. 1915’te Ermenilere karşı değil o bölgedeki Ermeni çetelerine karşı alınmış tedbirlerdir. Nitekim bir arada yaşama geleneğini sürdürüyoruz. Türkiye’de herkes birinci sınıf vatandaş olarak bu ilişkisini sürdürüyor.

Milletimize dönük bu iftirayı reddediyoruz. 1915 olayları ne olduğunu anlamak isteyenlere arşivlerimiz açıktır. Normalleşme isteyenler için Türkiye iyi bir muhattaptır. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat