şişli masöz beylikdüzü masöz
2021 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, öğretmen atama takvimi belli oldu mu?

2021 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, öğretmen atama takvimi belli oldu mu?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda genel kültür genel yetenek, ÖABT ve eğitim bilimleri sınavlarına katılan öğretmenler geçtiğimiz haftalarda bu sınavlardan elde ettikleri puanları öğrenmiş ve mülakatlar öncesi ilk sıralamaları oluşmuştu. Atama takviminde önemli bir yer tutan mülakatlar ise atamalarda kullanılacak son puanları netleştirecek.

ATAMA TAKVİMİ BELLİ OLDU MU, 2021 ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama takvimi henüz belli olmadı, bu nedenle 2021 atamalarının ne zaman yapılacağı henüz netlik kazanmadı. Atamaların bu yıl gerçekleştirileceği Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanmıştı. Ataması yapılan öğretmenlerin bu yıl mı yoksa gelecek eğitim öğretim yılının başında mı göreve başlayacakları da yine önümüzdeki günlerde netleşecek.

Bakan Selçuk’un konuya ilişkin yaptığı son açıklamalarda son 5-6 seneye bakıldığında atamaların farklı tarihlerde açıklandığı, Bakanlığın bu konuda tek başına karar alma durumunda olmadığını, bunun genel mali politikalarla ve bütçe disipliniyle ilgili bir konu olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Öğretmen atamalarıyla ilgili kurum ve kuruluşlar ile Maliye Bakanlığıyla çalışmalarımız, görüşmelerimiz sürüyor. Neticelendiği gün değil dakika bunu zaten paylaşırız.” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat