Bitcoin Nedir?

Bitcoin Nedir?

Kısaltması BTC olan Bitcoin, gerçekte var olmayan dijital yani sanal bir para birimidir. Herhangi bir merkez bankası ya da bir kuruluşla arasında bağ ve ilişki olmayan bitcoin deyim yerindeyse, ülkesi olmayan dijital bir para birimidir.

Herhangi bir kuruma bağlı olmayan bitcoininin en büyük problemi olarak gösterilen husus ise bir kuruma ya da bankaya bağlı olmaması ve bu nedenle sorumluluk ya da hesap verebilirliğinin olmamasıdır.

Bitcoin nedir denildiğinde akla gelen diğer bir husus olarak bitcoin madenciliği oluyor. İlk çıktığı zamanlarda bitcoin, tıpkı altın ya da gümüş gibi belli bir sınırı olan bir maden gibi tasarlandı. Bitcoin madencileri olarak adlandırılan kişiler internet sağlayıcıları aracılığıyla bitcoin madenciliği yapmakta ve bitcoin üretmektedir.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin alım satımı yapan birçok yerli ve yabancı platform bulunmaktadır. Bu platformlar aracılığıyla siz de bitcoin sahibi olabilirsiniz.

Bitcoin Güvenli midir?

Her alanda olduğu gibi bitcoin alım satımında da belli başlı güvenlik problemleri bulunmaktadır. Bu problemleri yaşamamak için bitcoin almak isteyen müşteriler, bitcoin satan platformların güvenli olup olmadığını araştırmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir