Aldırış Etmediler

ABD’nin Washington kentinin Kuzey Bonneville bölgesinde yangın esnasında golf oynayanların yangına aldırış etmemesi ilginç kareler ortaya çıkardı. Kötü hava koşullarına, yüksek nem ve yağışlara rağmen Oregon’daki yangınları kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
Amerika’da ART ARDA FELAKETLER

ABD’ye doğru beşinci kategoride ilerleyen Irma Kasırgası’nın ilk vuracağı eyalet olan Florida’da 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi. Bu, kişi sayısı bakımından ülkedeki en büyük tahliyelerden biri olacak. Florida Valisi Scott, “Zamanımız daralıyor. Tahliye bölgesindeyseniz şimdi gitmeniz gerekiyor. Bu, eyaletin daha önce hiç görmediği derecede yıkıcı bir fırtına” dedi. Miami’de evsizler polis zoruyla barınaklara götürüldü.

Şu ana kadar Atlantik Okyanusu’nda bulunan ada ülkelerinde binlerce evi tahrip ederek 20’den fazla kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Irma Kasırgası tüm hızıyla kuzeye doğru ilerlerken ABD’de ilk vuracağı Florida eyaletine ulaşmasına 450 kilometre kaldı.

Bahamalar ve Küba’nın kuzeyini cuma günü vuran Irma Kasırgası’nın Florida’ya doğru ilerlerken ABD’de ana karaya cumartesi gece geç saatlerde ulaşması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir