şişli masöz beylikdüzü masöz
Elektronik Sigara Modelleri

Elektronik Sigara Modelleri

Artık elektronik sigaraların daha az zararlı olduğu öğrenen pek çok sigara kullanıcısı elektronik sigarayı tercih etmektedir. Elektronik sigara kullanmak insanlara daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını açar. Elektronik sigaralar sinema sektörüne kullanılan duman makineleri örnek alınarak üretilmiştir. Bu cihazlar sigarada bulunan nikotini içerirler.

Fakat katran gibi daha zararlı maddeleri içermezler. Elektronik sigaraların çalışma prensipleri çok basittir. İçerisinde likit bulunan elektronik sigaralardaki ısıtıcılar sayesinde bu likit buhar haline dönüşür ve kişiler bu buharı içlerine çekerler. Likitin ana maddesi gliserindir. Gliserinin iki çeşidi bulunmaktadır. Bunlar;

  • Bitkisel Gliserin
  • Sentetik Gliserin

Modeli fark etmeksizin her elektronik sigara aynı prensiple çalışmaktadır. Elektronik sigaralar gövde üzerinde bulunan şarj yeri ile şarj edilirler. Elektronik sigaralar pamuk, tel, atomizer gibi parçalardan oluşur. Bu parçalardan en önemlisi atomizer tanktır. Atomizer tank denilen kısım likitin doldurulduğu yerdir. Atomizer kısımları pyrex cam denilen bir çeşit camdan üretilirler.

Atomizerlar likiti buhara çevirirler. Likit içerisinde nikotin bulunur ve aromasına göre ağızda hoş bir koku bırakır. Bu işlemde atomizer etrafındaki pamuğun ısınması yoluyla olmaktadır. Elektronik sigaralarda tellere giden enerjiler elektronik sigaranın gövdesindeki enerji ile sağlanmaktadır.

Elektronik Sigara Modelleri Nelerdir?

Elektronik sigaraya yeni başlayacaksanız elektronik sigara modelleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Piyasa da pek çok elektronik sigara modelleri bulunur. Bunları birkaç madde altında toplayabiliriz. Elektronik sigara modelleri arasında en eski olanı ciga-type denen modellerdir. Bu modeller günümüzde çok sık kullanılmamaktadır. Fakat Amerika da elektronik sigaranın yasak olduğu eyaletlerde hala bu modellere rastlanabilmektedir.

Elektronik sigaralar yıllar içerisinde değişiklik göstermişlerdir. İlk modellerden sonra piyasaya çıkan ürünler sabit bataryalıydı. Bu modeller kendi sabit pilleri ile çalışan elektronik sigaralardı. Günümüzde daha az watt ile çalışan ve daha az buhar veren modeller bazı kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır. Bu kullanıcılar ilk ve orta seviyedeki kullanıcılardır. Bir diğer elektronik sigara modeli ise Pod mod sistemdir.

Pod mod sistemler az kullanım sağlayarak fazla nikotin almayı amaçlamaktadır. Atomizer ve pod sistemi arasında farklılıklar bulunmaktadır. Pod mod sisteminde coil değilimi yerine pod değişimi yapılmaktadır. Coil değişimleri biraz zahmetli olabilmektedir özellikle yaz aylarında kullanıcıları zorlar. Pod sistemlerinde ise değiştirmek için uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Pod sistemleri kolay ve zahmetsizdir. Pod sistemler güç anlamında daha düşük cihazlardır. Pod modların bir diğer avantajı da oldukça ucu olmalarıdır. Bu sebeple hem zahmetsiz hem de uygun fiyatlıdırlar. Pod sistemleri çok az likit ile güçlü buhar çıkarılmasını sağlarlar.

Pod kullanıcıları genelde yüksek PG oranlarında likitler kullanmak istemektedirler. Bu tip cihazlarda ise likit akması durumları yaşanabilir. Bu da kullanıcılar tarafından tercih edilen bir durum değildir ve hoş karşılanmaz. Pod sistemlerde likit akması sıkıntısı yaşanmamaktadır. Elektronik sigaralarda likit akması genel bir problem olarak görülmektedir. Fakat pod sistemlerde bu problemler görülmez.

Elektronik sigaralarda bir diğer önemli konu da likit seçimidir.

Likit seçimlerinin damak tadına uygun olarak yapılması gerekir. İlk defa elektronik sigara kullanılacaksa nikotin kullanımı ona göre ayarlanmalıdır. Örneğin bir kişi günde bir paket sigara kullanıyorsa 6-9 mg’lık nikotin içeren likitleri kullanabilir. Likit alırken sahte olmamasına dikkat etmek çok önemlidir. Sahte likitler size ve çevrenize ciddi zararlar verebilirler. Likitlerin orijinal olduğunu bandrollerinden anlayabilirsiniz. Orijinal likitlerin etiketlerinde markası ve son kullanma tarihi yazmaktadır. Orijinal likitler spesifik şişelerde satılırlar. Genelde 30 ml’lik şişelerde satışa sunulurlar.

Premium Likit

Her işte olduğu gibi sigara içmek te artık teknolojileşti. Teknoloji her konuya el altıp bir alternatif getirdiği gibi sigarayı da es geçmedi ve elektronik sigara üretildi. İşte bu elektronik sigaralar okadar yayınlaştı ki normal sigaraların tüketimini etkin sayıda düşürdü. Elektronik sigaranın gelmesi teknolojiyi elbette ki durdurmadı. Elektronik sigaralarla beraber bu sigaraların çeşitliliği de arttı. İşte bu artan çeşitlilikten bir tanesi de Premium Likit. İnsanların özellikle son dönemde rabet gösterdiği premium likiti biraz tanıyalım ve çeşitlerine değinelim.

Sigara likitlerinde vejeteryan gliserin adı verilen ve bitkilerden elde edilen alkollü madde kullanılır. Alkollü madde dediysek içerisine konulma amacı vücuda alkol enjekte etmek değil, sigara içimini yumuşatma bakımındandır. Ayrıca elde edilen buharın yoğunluğu da bu etken maddeye bağlı olarak fazla olmaktadır. Zaten Premium likit denilenden kasıt, bu etken madde olan vejeteryan gliserin’in yoğunluk oranı ile ilgilidir.

Premium Likit Çeşitleri

Premium Likit Çeşitleri Nelerdir

  • Amazzone Premium Serisi

Amazzone Premium likit, %100 orjinallikte kaliteli gıdalar içerir. İçerisinde bulunan vejeteryan gliserin oranı %100 bitkiseldir. Aromaları profesyonel derecede ısıya dayanıklıdır. Ürünün bulunduğu şişeler çocuk korumalıdır. İnce uçlu cam damlalığa sahiptir. İlk açım garantisi veren plastik kaplama ile üretilir. İçerisinde gıda boyası bulunmaz.

One Hit Premium Wonder Likit ürünü, orjinalinde kutulu, kilitli kapaklı şişede ve 2 adet tüpler halinde gönderilir. Tüplerin her biri 15 miligramdır. Tüpler çocuk kilidine sahiptir. Orjinal One Hit Premium şişelerinin dolum aparatları ovaldir. Köşeli olanlar sahtedir ve bu sayede siz de orjinalini sahtesinden ayırabilirsiniz. Şişelerin üzerinde içeriklerin oranlarının ne olduğu gösterilmiştir.

  • Charlie’s Chalk Dust

Üzerine çocuk kilidi mevcuttur. Gorilla tipi tüplerde gönderilir. Şişe iğne uçlu olduğundan dolayı her türlü elektronik sigara tanklarına kolaylıkla dolum yapabilme imkanı sunar. Dişleri sarartmaz. Üzerinizde kökü koku bırakmaz.

  • CuttWood Likit

Cuttwood Likit tüpleri, çocuk kilidine sahiptir. Cam damlalık kapak ile dolum yaparken kolaylık sağlar. Vejeteryan gliserin oranı %70 tir. 60 milimlik şişerde gönderilir.

  • Five Pawns Likit

Bu likit meşe fıçılarında demlenir. Yılın birkaç ayında hazır olduğundan, yılda birkaç ay satışa çıkarılır. Bu yüzden diğer likitlerden daha ayrıcalıklı ve özelliklidir.

Daha fazla premium likit için; https://buharkeyf.org/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat